Dit heerlijke recept is perfect voor dat herfstweer van de afgelopen dagen. De smaak van dit gerecht doet een beetje denken aan kerst. Dus daar is het ook heel geschikt voor, lekker als bijgerecht!
Dit heb je nodig:
- 150 gram magere spekreepjes
- 250 gram champignons
- 500 gram witlof
- 100 gram zachte geitenkaas
- (verse) tijm
- 1 theelepel pure appelstroop
- 50 ml water
- 2 conference peren
Zo maak je het:
- Was de witlof, verwijder de onderkant en het bittere binnenste. Snijd over de lengte in stukken.
- Verdeel de witlof over een ovenschaal. Leg de gesneden kant naar beneden.
- Bak de spekreepjes krokant.
- Was en snijd de peer in stukken en maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Leg dit tussen de witlof.
- Meng de appelstroop met het water en sprenkel over de witlof, champignons en peer.
- Verdeel de gebakken spekjes over de witlof en voeg daarna de tijm toe.
- Verdeel vervolgens de geitenkaas over de ovenschaal.
- Bak het geheel in 30 minuten een voorverwarmde oven op 180 graden.
Eet smakelijk!