• HSP-Healthcoach & Mindfulness Trainer
  • hhlcoaching@gmail.com

Ijskoffie

Met deze tropische temperaturen vraagt je lichaam om verkoeling. Kan jij er goed tegen? Ik moet eerlijk zeggen dat het voor mij zo langzamerhand wel een uitdaging begint te worden.

Ik heb mijn warme latte macchiato in de ochtend ingeruild voor een heerlijke ijskoffie! Hieronder deel ik met je hoe ik de mijne maak.

Dit heb je nodig:
–        High speed blender
–        Koude koffie (vers gezet & en af laten koelen in de koelkast)
–        Ijsklontjes (zoveel als jij lekker vindt. Ik gebruik er circa 10)
–        Melk (gebruik volle melk als je van romig houdt. Voor mijzelf gebruik ik havermelk)
–        Topping: slagroom & cacao of cacaoboontjes
–        Optioneel: bolletje vanille ijs

Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten (koffie, melk & ijsklontjes) in de blender & mixen maar!
Doe een paar ijsklontjes in een mooi hoog glas om je drankje lekker koel te houden.
Schenk de ijskoffie er in en top het geheel af met slagroom & cacao(boontjes).

*     Verhoudingen naar eigen smaak. (Ik houd zelf niet van hele sterke koffie en voeg iets meer melk toe, dat kun jij anders doen.
Gewoon even uitproberen.)

Tips:
–        Hou je van extra zoet en romig? Voeg dan een bolletje vanille ijs toe.
–        Let je op je voeding? Gebruik dan slagroom light (minder vet) of laat het weg.
–        Fanatiek aan het trainen en let je op je macro’s? Vervang de melk dan door een scoop vanille eiwitpoeder en meng het met water.
De slagroom hoef je overigens niet weg te laten. Je ijskoffie bevat op deze manier ongeveer 24 gram eiwitten.

Geniet ervan!
Ga jij deze ijskoffie maken? Laat je me weten wat je er van vindt?
En tag me vooral ook op socialmedia als je een foto plaatst! Vind ik leuk! 😉

Laat een reactie achter