• HSP-Healthcoach & Mindfulness Trainer
  • hhlcoaching@gmail.com
[rev_slider alias="sliderdemo"]

Voor 4 personen

Dit recept voor nacho’s met gehakt is heerlijk om te eten als diner of voor bij de borrel. De Mexicaanse groenten maken het óók nog enigszins verantwoord. Zo merkt niemand dat je eigenlijk chips als avondeten eet toch?

Dit heb je nodig:

  • 500 gram mager rundergehakt
  • 1 trostomaat in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 zak Mexicaanse groentemix
  • 1 zak tortilla chips
  • 1 limoen in vieren gesneden
  • 1 potje salsa saus
  • 1 zakje geraspte jonge kaas
  • peper, zout, paprikapoeder, komijnpoeder en chilipeper.
  • Optioneel: bekertje crème fraîche

Zo maak je het:

  • Bak het gehakt rul en voeg de ui en knoflook toe. Breng op smaak met peper, zout, komijnpoeder, paprikapoeder en de chilipeper.
  • Voeg de Mexicaanse groentemix toe aan het gehakt en bak nog 10 minuten mee.
  • Bedek een ovenschaal met een laag van het gehaktmengsel. Leg daar bovenop wat tortillachips en vervolgens weer gehakt. Doe dit om en om totdat de schaal gevuld is. Verdeel als laatste de tomatenblokjes over de schaal en bedek met wat geraspte kaas.
  • Zet de schaal ongeveer tien minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Maak af met een lepel salsa saus en eventueel een lepel crème fraîche. Serveer met een partje limoen.

Ook heel lekker met homemade guacamole om in te dippen!

 

Laat een reactie achter