Wanneer de herfst zijn intrede doet krijg ik altijd zin in warme vullende ontbijtjes. Een heerlijk havermoutje, zodat ik mijn dag vol energie kan beginnen. Deze, met de smaak van worteltjestaart is één van mijn favorieten. Het voordeel van dit recept is dat je ’s ochtends al een deel van je groente binnen hebt. Het recept vind je hieronder. Laat je me weten wat je ervan vindt?

Dit heb je nodig:
• 40 gram havermout
• 100 gram geraspte wortel (je kunt een zakje geraspte wortel kopen, maar je kunt ook heel gemakkelijk zelf even een wortel raspen)
• Speculaaskruiden
• Kaneelkruiden
• 200 ml water (je kunt ook melk gebruiken, maar dat vind ik zelf niet zo lekker)
• Rozijnen & walnoten voor de topping (optioneel)

Zo maak je het:
 Zet een pannetje met water op het vuur en kook daarin de havermout.
 Rasp de wortel en voeg dit toe aan de havermout.
 Laat het geheel goed gaar worden.
 Voeg de speculaas en kaneelkruiden toe.
 Haal de pan van het vuur en doe de havermout in een kom.
 Laat de havermout een beetje afkoelen en roer nog even door.
 Je kunt je carrot cake oats afmaken met wat rozijnen en walnoten.

Voedingswaarden carrot cake oats (zonder topping):

kcal     eiwitten     koolhydraten     vetten     vezels
182         5,8                29,9                  3,2          12,6

Eet smakelijk!

Geef een reactie