voor 3-4 personen
Deze pasta met geroosterde pompoen is niet voor iedereen. De komijnzaad geeft het een typische smaak, daar moet je van houden. Houd je wel van wat smaak? Dan is dit recept zeker het proberen waard! Te veel gedoe zo’n pompoen snijden? Ga dan voor diepvries of voorgesneden, dat scheelt enorm veel tijd! Deze heerlijke pasta staat dan binnen no-time op tafel!
Dit heb je nodig:
- 200 gram farfalle
- 1 flespompoen
- 1 tl komijnzaad
- verse peterselie
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 200 gram crème fraîche
- peper & zout
Zo maak je het:
- Kook de farfalle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwijder de zaadlijsten van de pompoen en snijd de pompoen in blokjes.
- Snijd de ui en de knoflook fijn. Meng samen met de pompoen, met een scheutje olijfolie, in een grote kom. Bak 20 minuten in de oven (of airfryer*) op 180c.
- Doe de crème fraîche in een grote wokpan. Voeg de komijnzaad en de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de helft van de geroosterde groenten toe.
- Doe de gekookte pasta bij de crème fraîche en pompoen in en schep door.
- Doe de pasta in een grote schaal en voeg de rest van de pompoen toe.
- Garneer met nog wat peterselie.
Ga jij dit recept proberen? Laat je me weten wat je er van vindt? Ik ben heel benieuwd of je het net zo lekker vind als ik!
Enjoy!
* In de airfryer gaat het een stuk sneller. Pas de tijd en temperatuur aan op basis van jouw apparaat.
Geschikt voor kindjes vanaf +/- 1,5 jaar. Is je kindje jonger houd dan de ui en knoflook apart.