Één van m’n favoriete hobbies is bakken. Ik hou er van om lekker in de keuken bezig te zijn en nieuwe recepten uit te proberen. Van de week wilde ik iets lekkers maken wat mijn dochter ook gewoon kan eten.
Dat werd deze heerlijke havermout plaatkoek. Een lekker, gezond & voedzaam tussendoortje & je kids (1+ jr) kunnen er ook van meegenieten.
De koek heeft een beetje de structuur van een mueslireep. Warm vind ik hem zelf het lekkerst. Je kunt hem een paar dagen bewaren in een afgesloten trommel. Zelf heb ik een aantal stukken in de vriezer gedaan, zodat ik nog wat lekkers op voorraad heb. Voordat ik de koek eet warm ik hem nog even weer een paar minuutjes op in de oven.
Dit heb je nodig:
-150 gram havermout
-150 gram speltmeel
-2 flinke eetlepels pure appelstroop
-100/150 gram rozijnen, abrikozen of ander gedroogd fruit
-100 gram geraspte kokos
-100 gram kokosolie
-Scheutje citroensap
-Theelepel bakpoeder
-Snufje zout
-Snufje kaneel (kids 18+ mnd)
-Water
Zo maak je het:
Doe de havermout, speltmeel en kokosrasp in een kom. Snijd het gedroogde fruit klein en smelt de kokosolie. Voeg toe aan de kom en meng door elkaar. Voeg de appelstroop, zout, kaneel, bakpoeder en citroensap toe en meng nogmaals. Voeg water toe naar smaak (hoe meer water hoe smeuïger de koek). Spreid het mengsel uit op een bakplaat en bak 15 min in een voorverwarmde oven op 180c. Snijd de koek meteen in stukken als je deze uit de oven haalt.
Enjoy!
Ga jij dit recept uitproberen? Laat het me hieronder weten